Black eyelid TUTORIAL


Du behöver:
Svart kajal
Svart, matt ögonskugga
Highlighter skugga (en ljusare skugga typ vit/créme etc., gärna skimrig)
Svart mascara
Skuggapplikatorer
Det är bra att ha:
Puder
Svart eyeliner
Snedställd pensel
Mjuk suddpensel
Klicka så blir bilderna större.


1: Börja med att applicera svart kajal så nära fransarna som möjligt. Detta ska bli våran bas/"primer".
Det behöver inte vara jättejämt eller snyggt, det ska ändå suddas snart.


2: Ta en pensel eller skuggapplikator och sudda ut kajalen uppåt så att större delen av locket täcks med ett relativt lager kajal. Fyll på med mer kajal om det skulle behövas.


3: Har du puder så är det ett tips att lägga det under ögat nu. Pudret fångar upp pigmenten som faller ner när vi nu ska använda den svarta ögonskuggan.
Har du inget puder så får du vara försiktig med att inte tappa så mycket pigment.
Börja med att pressa på svart ögonskugga ovanpå den svarta kajalen. Det är viktigt att du pressar på skuggan och inte drar den fram och tillbaka över locket. Eftersom kajalen agerar som en primer så är det mycket viktigt att du 'mättar' den med skuggan, dvs. var inte rädd för att dra på med rejält med skugga så det blir riktigt mörkt.


4: Fortsätt bygga på med den svarta skuggan och börja försiktigt sudda kanterna runt om så det blir jämnt och inte så här.
Om du vill så kan du ta skuggan högre, ovanför globlinjen, men eftersom jag inte tycker att jag passar i det, så stannar jag med skuggan precis vid globlinjen.


5: Vid det här laget så är det dags att lägga på svart eyeliner närmast fransarna, om du vill, men eftersom vi använder svart & matt skugga så tycker inte jag att det behövs.
Applicera en ljus, skimrande skugga under ögonbrynet för att öppna upp och fräsha upp ögat. Styrkan kan du bestämma själv, så gör det så subtilt eller starkt som du själv känner för.
Måla på mascara.


6: Om du vill så kan du även applicera kajal på insidan av ögat, runt om, både på övre och undre vattenlinjen.
Fixera den undre kajelen med svart skugga som du suddar och fixerar med en snedskuren pensel för bästa resultat (se mer här: Fixera kajal ) FÄRDIG!

Kommentarer:

1 Honi:

skriven

Supercoolt och rockigt!

Kommentera här: